CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

27 Ogos, 2009

Haris@30y


Esok,28 Ogos 2009..genap 30 tahun ulangtahun kelahiran husband aku.kek yg ditempah blom sampai so nanti bila dah ada aku snap gambonya.
Abang,dengan penuh rasa kasih sayang: saya, Ilman dan baby tecik mengucapkan selamat panjang umur, murah rezki dan moga ditetapkan iman selalu.kita celebrate kat kampungkan?heheheh...

21 Ogos, 2009

Moga bahagia milik kita...


Alhamdulilah! Itulah ungkapan terindah bila mana hari ni 21 Ogos 2009,genap 10 thn kami berkenalan seterusnya membina ikatan kekeluargaan bersama.
ni antara yg aku ingat kenangan2 indah kami berdua:
declare berkawan: 21/8/1998
bertunang : 21/8/2003
nikah : 23/7/2004
kenduri : 21 & 22/8/2004

biasanya setiap 21hb 8 ni,kami akan bercuti..ala2 meraikan anniversary gitu..udah 10 thn kita kenal yer bang...lama gak tu..thn ni ada hadiah utk saya?thn lepas dapat cincin lazo diamond..thn ni???huhuuu...croc saya amacam bang?bleh?claim abg kan banyak??????????
thn ni nampaknya 2,2 sibuk..tak dapekla nk cuti..kita celebrate masa nak sahur nanti,boleh?

Abang,
thanks a lot sebab you filled my days with love!

11 Ogos, 2009

"Sweet Moments Baby Love 1st Give Away Contest"

Akukan sekarang macam addicted to contest..ntah,semua contest aku nak cuba nasib..
boleh cuba kat:
http://4love-diamond.blogspot.com/2009/08/sweet-moments-baby-love-1st-give-away.html

jadi,aku dengan bangganya mempersembahkan:
nama anda & pasangan : Idza & Haris
nama baby & umur: Muhammad Zidni Ilman b. Haris(4y ++)
bila foto nie diambil & di mana: ntah tak ingat bila amik gambo ni tp umah sepupu kat manjung,perak.
kenapa pilih foto nie erk: nilah 1st time kami dapat anugerah "double prosperity". anak kembar lelaki dalam keluarga.satu family rase teruja tambahan lak nak menimang anak sedara baru.kembo ni mmg mengujakan sebab muka depa seiras tp dilahirkan di kuching tp dibawak balik berpantang kat cni.


bila foto nie diambil & di mana: ntah tak ingat bila amik gambo ni tapi ni scenery depan umah abah masa kami nak balik KL
kenapa pilih foto nie erk: hehhe..suka banget gambo generasi pertama dan ke emapt bersama.Ilman sgt baik dgn toknek dia (nenek i lah tu..).paling best,aku syg 2,2 insan yg bermata sepet nih..nenek aku kata, bertuah sebab cicit dia ni mmg sgt caring n loving dgn dia..


bila foto nie diambil & di mana: 17 may 2005. diambil kat umah mentua aku kat TI.
kenapa pilih foto nie erk: aku rasa gambo ni mmg spesel.mana taknya,haris dgn selamba menidokan anaknya yg br 2 hari lahir atas lengannya..tup,tup..dia sendiri pun tertido..hai,babah!!babah!!nilah saat manis bagi haris,bila adapat anak pertama tambahan pula ilman cucu sulung 2,2 belah pihak..


bila foto nie diambil & di mana: 4 august 2008..sempena dinner besday aku direstoren cerita ezora kat W.maju
kenapa pilih foto nie erk: oh..aku suka gambo ni..nampak sweet sebenonya..anak aku kata org byk ikut muka aku masa aku kecik..sebijik kata deme.aku pun rase camtu..aku rase bertuah sgt dapat anak yg baik dan sihat macam Ilman.


bila foto nie diambil & di mana: aku tak ingat bila aku amik gambo ni tp lokasinya kat umah aku sendiri kat KL (sebenonya,aku mengetest camera baru)
kenapa pilih foto nie erk: oh..aku suka gambo ni..nampak sweet jugak.kombinasi anak dan babah yg mmg kamceng giles mengalahkan kawan baik.mmg very sweet moment kata aku bila tgk gambo 2 insan tersayang nih..

07 Ogos, 2009

CONTEST BAJU RAYA SEDONDON

SYARAT2nya:
1.Jadilah follower iburikazz dan add iburikazz di bloglist anda.UDAH
2.Buat satu entry tentang CONTEST BAJU RAYA SEDONDON dan buat link ke entry ini.UDAH
http://is3riziburikazz.blogspot.com/2009/08/contest-baju-raya-sedondon.html
3. Upload lah Gambar anda dan pasangan berbaju sedondon.UDAH
4. Nyatakan nama anda dan pasangan, tahun aidilfitri anda bergambar sedondon tu dan tema baju raya tahun ini.UDAH
4. Tinggalkan link anda.UDAH JUGER!
5.Sila tinggalkan sekurang2nya satu komen di mana mana entry yang anda baca selain entry contest ni...Buat syarat..UDAH..

ok..sungguh teruja kan?inilah dia gambar kami berpakaian sedondon yang paling saya suka..

Nama saya : NORHASLIZA HJ. MOHD RAZALI
Nama suami : HARIS AHMED SIAM
Tema baju raya tahun lepas 2008 : MAROON
Tema baju raya tahun ini 2009: UNGU


iburikazz,
kalau ikutkan sejak awal kami kahwin lagi (2004),husband dah suka & suruh pakai
sedondon..dan tetiap kali itulah kami akan tangkap gambar sebagai kenangan dan diframekan dirumah.nantilah kalu ader mase,aku publishkan semua gambo yg berdondon2 tu..pada aku,cuma unik gambar yg maroon ni..mmg nostalgic habis..yelah..sebab..
.
.
.
.
.


3,3 mahkluk Allah ni,sebenarnya,belum mandi lagi..huhuuuu!!!

05 Ogos, 2009

birthday galore..

On the 4th of august 2009, i celebrated my 30th birthday. rasanya,I had undergone plenty of valuable experiences in my life,thats make me strong now..ewah..

my husband & i go to mid valley for makan2 and shopping. Haha.. I’m really-really happy..yolah,dapat adiah kasut HP tu..ok apa..tak dapek crocs pun takpa bang..saiz takder nak buat camna..i luv u so much!!!lagi best, I did not even want to bake, and even wanna buy any cake, coz really tak larat nak hadap kek especially secret recipe tu.

i’m really glad that they all can still remember my birthday and spare some of their precious time..really really touched to everyone,tak kiralah those who sms and wish me happy birthday..
once again..
THANK YOU SO MUCH!! I LOVE U ALL SO MUCH.
Enjoy the pictures!

BAJU UNTUK ILMAN


BAJU UNTUK ADIK BABY


WALLET BABAH


KASUT MAMA


KASUT KERJA BABAH


p/s: Aku bersyukur atas semua nikmat dari Tuhan.Moga dapat lagi menghirup udara nyamanNya lagi untuk hari seterusnya.