CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

11 Jun, 2009

Stadium Tganu runtuh sebab...

korang nak tau apa sebab stadium kat sana runtuh...
Banyak faktornya ...

Ada yang kata...
1- Design fault- kegagalan rekabentuk
2- Poor workmanship- kerjabina yang tidak bagus. Mungkin joint problem between steel structure to the reinforced structure... ada bolt yang longgar atau tidak di-grout.
3- Cost cutting yang melampau menyebabkan harga RM292 juta menjadi 2.92 juta. Struktur bumbung cap ayam, mungkin...
4- Foundation problem- mungkin asas binaan untuk menyokong struktur bumbung sendiri tidak kukuh..pasir lebih daripada simen, mungkin...

Macam2 teori lagi yang kita boleh buat dan boleh diandaikan . Siapa yang harus bertanggungjawab? Dan senarai faktor runtuhan ini akan menjadi sangat panjang, boleh buat satu esei atau tajuk tesis, kes studi.

Err.... Namun setelah menerima satu emel ini, aku rasa, mungkin teori ini lebih tepat!

5- Perhimpunan Agung Ultraman secara besar-besaran di Stadium tu pada minggu lepas...


DAN

... Memberi peluang untuk raksasa membalas dendam!

2 komentar:

en_me berkata...

ammvoiii teorii ghitewww..

delavegas berkata...

oooooooo baru la den paham napo runtoh bumbong tu