CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

29 Jun, 2009

Trip to Cameron Highlands

Assalamualaikum,dah lama tak bersiaran kan?
aku dan kwn2 baru balik kursus inventori selama 3 hari selaku Lembaga Pemeriksa Aset Alih Kerajaan yg dilantik jabatan.





Duk kat Star Regency,Brincang.hotelya not so- so..tambah2 lagi bab makanan,kemut nak mampus..tak sedap...hehhee...betui,seme peserta kata gitew,ok?bkn aku sorang..

Pergh,sungguh mengujakan...

Aku mabuk pegi dan balik ke CH.Ikut Tapah weh,bkn Simpang Pulai..nilah kali ke berapa ntah aku g CH,aku pun tak pasti.last aku gi masa keje kat maktab KB dulu..mase ngandungkan Ilman 3 bln..nipun sama..penin giles...







shopping?takde maknanya..
aku rasa sepanjang 3 hari,tiap2 hari hujan dan tiap2 hari ada kelas..tambah plak bas PNM takder nak bawak kami jalan2..maka,terperuklah kami dibilik..

hehehe...semua tu kalu muka aku masam,korang sedia maklumla..muka org mabuk makan angin...

13 Jun, 2009

wow!!!

apa pendapat korang kalu tgk org bawok moto cenggini?


p/s: mujur LC husband aku tak wat lagu ni..malu beso,weh...kang org ingat haris banyok musuh pulok!!


11 Jun, 2009

Stadium Tganu runtuh sebab...

korang nak tau apa sebab stadium kat sana runtuh...
Banyak faktornya ...

Ada yang kata...
1- Design fault- kegagalan rekabentuk
2- Poor workmanship- kerjabina yang tidak bagus. Mungkin joint problem between steel structure to the reinforced structure... ada bolt yang longgar atau tidak di-grout.
3- Cost cutting yang melampau menyebabkan harga RM292 juta menjadi 2.92 juta. Struktur bumbung cap ayam, mungkin...
4- Foundation problem- mungkin asas binaan untuk menyokong struktur bumbung sendiri tidak kukuh..pasir lebih daripada simen, mungkin...

Macam2 teori lagi yang kita boleh buat dan boleh diandaikan . Siapa yang harus bertanggungjawab? Dan senarai faktor runtuhan ini akan menjadi sangat panjang, boleh buat satu esei atau tajuk tesis, kes studi.

Err.... Namun setelah menerima satu emel ini, aku rasa, mungkin teori ini lebih tepat!

5- Perhimpunan Agung Ultraman secara besar-besaran di Stadium tu pada minggu lepas...


DAN

... Memberi peluang untuk raksasa membalas dendam!

10 Jun, 2009

Pekerja,Ibu dan Isteri..

Artikel ni aku ambik dari blog Syani dan Syani lak copy paste dari blog sape tah… yang selebihnya aku tokok tambah supaya lebih perisa berdasarkan kisah aku sbg isteri..Sesamer la baca wahai kengkawan…

Percaya atau tidak kebanyakan dari kita (aku dan anda juga) hanya meluangkan hanya 10% atau kurang dari masa anda sebagai isteri. Selebihnya adalah sebagai pekerja dan juga ibu. Baiklah , mari kita kaji tugas-tugas 3 golongan tersebut berdasarkan masa kita selama 16 jam. Kena tolak 8 jam waktu tidur (sebab aku tido awai..)

Pukul 5.30 pagi hingga 7.00 pagi - Pekerja dan Ibu
Bangun seperti biasa. Mandi, membersihkan diri, Sembahyang dan menyediakan sedikit minuman sebagai alas perut untuk diri sendiri, anak-anak dan suami (ini pun kalu sempat.kalu i rajin bang,mkn nasik goreng,kalu i malas..jawabnya makan roti dan sarikaya jelah...).
Menyiapkan anak-anak untuk bersekolah. Yang mana ada anak kecil, siapkan untuk ke nursery. Mungkin menyediakan susu,pampers kain baju untuk dibawa ke nursery. Menyiapkan diri untuk ke pejabat.

Pukul 7.00 pagi hingga 8.30 pagi - Pekerja dan ibu (Traffic condition kat KL, u know la...)
Memandu ke pejabat yang mana berkereta sendiri. Singgah di sekolah atau nursery.Drop anak. Yg anak nangis,takmo gi skolah..macam2 ada...Teruskan perjalanan ke pejabat. Yang mana pergi bekerja bersama suami dalam satu kereta, mungkin menerima leteran suami sebab lambat bersiap. Terpaksalah makeup dalam kereta, itu pun kalau sempat. Suami bising kenapa tak siap make up kat rumah. (Tak paham-paham dia ye !!)

Pukul 8.35 hingga 8.37 - Pekerja dan mungkin isteri
Sampai kat pejabat. Nasib baik dapat lah ciuman suami kat pipi kanan. Tak tau la dia ikhlas ke tidak. Punch kad dah merah la pulak.bos tak marah ok..kalu bos angin??

Pukul 9.00 hingga 6.00 petang - Pekerja
Kerja rutin seharian bermula, bekerja sebagai eksekutif, pengurus atau pekerja sokongan organisasi.

Pukul 6.00 hingga 8.00 malam - Ibu
Tunggu suami jemput di pejabat. Lambat pulak tu. Singgah kedai runcit atau pasar malam. Beli bahan nak masak. Ataupun beli bungkus. Sambil tgk tv, makan.Waktu ni juga bergegas untuk sembahyang Maghrib dulu.

Pukul 8.00 malam hingga 9.30 malam - Pekerja
Layan anak,ngemas umah atau basuh pinggan. Nak check keje skolah bebudak..bincang2 ngan bapaknya tentang kerja dan sbgnya.

Pukul 9.30 malam hingga 10.30 malam - Pekerja
Kerja rutin sebagai suri rumah bermula. Pinggan mangkuk yang di tinggalkan oleh suami dan anak-anak perlu di kemaskan. Lap meja. Sapu lebihan nasi yang tumpah atas lantai. Sesambil tu berkejar-kejaran dengan kain kotor yang yang berlambak dalam bakul. Humban dalam mesin basuh. Bersilat untuk lipat kain baju yang dah seminggu "LEPAK" sama tinggi dengan kita atas sofa. Tak sempat habis. Tinggalkan. Sidai kain baju yang dah dibasuh . Tak sempat juga. Tinggalkan.

Pukul 10.30 hingga 11.00 malam - Ibu
Melayan diri sendiri dgn baca buku. Selang seli dengan menyiapkan anak kecil untuk tidur. Tukar pampers. Basuh berak dsb. (nak pakai losyen pun tak sempat,hehhehe...)

Pukul 11.00 malam hingga 11.20 Malam - Hak kepada diri sendiri.
aduh penatnya,mental block rasanya.Nak cuci muka pun tak sempat. (Toner, moisturizer, masker tu tak pandang pun). Sembahyang Isyak. Sediakan tempat tidur. Selimut pagi tadi tak sempat kemas pun.

Pukul 11.20 malam hingga 11.45 malam. - Pekerja
Persiapan untuk kerja esok. Marah anak anak sebab lambat tidur. Suami tengok crita apa ntah,anak lak tgk CERIA. Ceh!!


Pukul 11.45 malam hingga 12.00 malam atau 12.45 malam -ISTERI
Suami teringin nak xxx. Anda sudah tidak berdaya lagi.... Kerja-kerja rumah masih banyak yang belum diselesaikan. Terpaksa fikir untuk bangun awal keesokan harinya. Suami marah kerana xxx anda dingin,lesu,hambar,tawar. Anda melayan kehendak suami anda hanya kerana tidak mahu mengecewakannya. Sedangkan anda sendiri tidak dapat menikmati "HAK ANDA SEBAGAI ISTERI". Jadilah xxx instant.

Jangan nafikan hak anda.Cuba anda hitung sendiri, berapa banyak masa anda digunakan untuk diri anda sendiri dan suami2 diluar sana..hargailah isteri anda!!!

09 Jun, 2009

Jiwang berkarat

Lirik penuh makna...
Glenn Medeiros - Nothing's Gonna Change My Love For You

If I had to live my life without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong
Our dreams are young and we both know
They'll take us where we want to go
Hold me now, touch me now
I don't want to live without you

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you

If the road ahead is not so easy
Our love will lead the way for us
Like a guiding star
I'll be there for you if you should need me
You don't have to change a thing
I love you just the way you are
So come with me and share the view
I'll help you see forever too
Hold me now, touch me now
I don't want to live without you

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love


p/s: terjiwang karat la pulak.btw,mmg touchy lagu ni....

03 Jun, 2009

cuba-cuba

linie

cuba-cuba

contoh