CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

05 Mei, 2009

Wonderpet's



my son really loves this show.mak dan sepupu aku yg umo 40'an pun sama naik menontonnya. mana2 budak pun aku rase semua tak ketinggalan tgk crita ni,baik dlm BI atau BM.mau tak mau, the songs get stuck in my head for weeks. 2 lagu yg pemes dalam cerita ni, tentulah Wonderpet's theme song dan the phone is ringing...sedapkan?

byk benda yg kita boleh pelajari dari cerita ni..dahla derang mengembara serata benua,menolong pelbagai binatang..tapi,yg palin pentin,mereka yg sekecil ni berganding bahu membantu bak slogan derang = yang penting,kerjasama.

its wonderful,helping n sometime funny..Lagi pun,pada aku, this is one of the best shows on tv for kids. It teaches teamwork to accomplish goals which is lacking in todays selfish society,betui dak?

3 komentar:

ibu_uwais_ameenah berkata...

salam kak, baru terperasan comment akak kt entry bulan dec'08 saya!! akak org pt. buntar gak ke? sama ngn jake daughter??

Mohd Ahmad Ferk berkata...

yeah betul..
itu yg siap set kat ringtone message tu..
hahaha!

~~SyuQ Always Smile~~ berkata...

I Love it Too :-)

"wonderpets-wonderpets da berjaya... membantu anak kucing yg kesusahan... bla... bla..."

so cute... lagunya saje pon da jadi ringtone hp sy. ha ha ha