CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 Mei, 2009

kemalasan melanda

entah kenapa ya?
blog aku apatah lagi blog ilman dah lama tak diupdate.

haris awai2 lagi dah malas nak manage blog ilman tu..bab edit2 mengedit gambo serah..kalu posting..mintak mahap..

aku hari ni keje sampai jam 7pm.esok free,ada hati nak ke carboot sale (pasar tani) kat stadium tp haris macam malas jugak..(ape kena kami nih???)isnin kena participate kat karnival ilmu@MAMPU pulak as wakil PNM bukak booth kat
situ...arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!

btw,bang..i ucap terima kasih dan muahhhhhhh byk2 sebab u belikan i handbag sembonia tu...walopun nak beli BONIA kita tak mampu,itupun jadilah bang...

i lap u so much,bang!!( dapat kasut croc's macam kat bawah nie..lagi i syg kat u..)


upppssssssssss..terlebih sudah!!

19 Mei, 2009

Baru masuk kerja..

heheheh..
sudah lama aku bercuti. dari 7-18hb,aku bawak mak soping ke klate 4 hari, kelik perak ngan mak n ilman sementara Haris bekerja..menjadikan cuti aku sedikit bermakna,menyambut hari ibu juga ulangtahun kelahiran ilman yg ke 4, membawa ceria juga walaupun husband tiada disisi.chewah...

di kelantan, takderla shopping sakan.hanya mak,haris dan ilman mmg bersungguh2 membeli barang..aku lak takder mud.penin,angin dan rasa nak muntah..huhuuu...
habih diborong kemeja sutera,kelambu lah,asam jawalah, kepok..macam2..

nanti kalu aku ada masa, aku upload gambar.aku tak bawak kamera aku tp guna henpon baru haris.ok ke tak..ntahla..

05 Mei, 2009

Wonderpet's



my son really loves this show.mak dan sepupu aku yg umo 40'an pun sama naik menontonnya. mana2 budak pun aku rase semua tak ketinggalan tgk crita ni,baik dlm BI atau BM.mau tak mau, the songs get stuck in my head for weeks. 2 lagu yg pemes dalam cerita ni, tentulah Wonderpet's theme song dan the phone is ringing...sedapkan?

byk benda yg kita boleh pelajari dari cerita ni..dahla derang mengembara serata benua,menolong pelbagai binatang..tapi,yg palin pentin,mereka yg sekecil ni berganding bahu membantu bak slogan derang = yang penting,kerjasama.

its wonderful,helping n sometime funny..Lagi pun,pada aku, this is one of the best shows on tv for kids. It teaches teamwork to accomplish goals which is lacking in todays selfish society,betui dak?