CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

15 Januari, 2009

siakap tiga rasa


* gambar dicilok dari http://hanieliza.fotopages.com

Minggu lepas,hari Jumaat,balik dari Sogo sale:aku,Haris n Ilman yang bosan makan dirumah sebab tak tau nak masak dan bosan nak makan mende2 biasa mengambil keputusan untuk makan diluar.

Kami sepakat nak makan ikan siakap tiga rasa.Kunun2,nak carik kelainan la..so kami amik keputusan nak gi makan kat Keramat.Actually,kami mmg selalu makan kat sana terutama ketika aku kna duty weekend dan balik jam 7.00 pm.Penat..dan MALAS!!

Nak dijadikan cerita,kami tunggu order punyala lama.nak dekat sejam aku rasa..perut ni,mmg dah lapar..siap menyanyi2 lagi.Ilman mmg dah komplen2.."mama!perut ilman dah lapo sangat ni..makan lambat nanti lg sakit perut..."

Setelah kami menunggu dgn penuh sabarnya,maka dihidangkan menu spt yg kami
minta.alhamdulillah.siakap,tomyam,telo dadar,air tembikai n teh o serta air suam menanti untuk di ngap!!!okeh,siap mkn..bil sampai..RM26.Haris bayo dan aku buat dek jer..hehhehe..sayaaaaang Abang!!

Semalam,tekak kami minta diisi dgn siakap tiga rasa lagi,sebab malas nak ke keramat.kami beli area rumah..Bndr Br Sentul..bila nak bayar je,tokeh tu bgtau RM25untuk ikan ni saja..humang aiii..bepoloh den..saiz sama kecik..hanya presentation je lain sebab kedai lain...huhuhu,melayang RM aku..sebab kali ni,aku kna bayar lak..

bang,minggu ni,bior la i masak siakap ni sendiri.kita makan puas2..i masak lagi sedap bang.
percayalah!!!

19 komentar:

Jilie Baharin berkata...

hmmm dapnye!

nurulzia berkata...

wah sedap tu..len kali try la makan kat restoran anuar kat kg. baru..sedap gak..hehehe

nurulzia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jake's Daughter berkata...

wah iza...teliuq aku tgk...tetiba jd lapaq...

cendawanintim berkata...

terliurlah!

hanaahmad berkata...

cantiknya layout! keme pon org peghok..cmne nk dptkan layout yg cun cmni ni?

ain berkata...

salam idza...thnx singgah blog akak. Bestnya dok library kan. Byk ilmu free boleh dicedok. Now ni akak tgh cari buka saudara abd jalil. tukaq selera pulak, dulu asyik baca buku motivasi omputih je.hihi

Erieq berkata...

die saje jer tu kasi siap lambat2.,bile kita dah lapar sangat.,yg taksedap pun lagi bertambat sedap.,klu sedap lagi la meletup.,penantian tu mmg menyeksakan

JIVEBUMZ berkata...

kalo lapo sangat rasa cam nk makan org2 yg ada kt ctu kan..hihi

neway salam perkenalan.. i link ur blog k

Hafitah berkata...

Hi! thanks for your comments. Tak tau la apa maknanya dgn mata merah tu..tapi bila lama2 tgk skrin sakit ler.
Sedapnya ikan 3 rasa tu..terliur saya

rantong berkata...

Sekadar mengingatkan. Amalkan doa ini.

Dari Surah Al-Baqarah ayat 286, bermaksud;

"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau babani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah Pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir".

IdzaRis berkata...

terima kasih pada semua pengomen terutama doa yg rantong bagi.moga kita bisa amalkan.

nurdaniella berkata...

humangg aii.. betul punya mahal.. tapi, sedap tak yang mahal tu??

Tok Li berkata...

Hahahaa... masakan dari air tangan isteri mesti laa sedap kan... :)

Kat Tok Li takde siakap tapi kalau nak siakap kena pre-order by calling us 24hrs notice.

Normally size yg sedang2 tu harga dia dlm RM15-20. Average dlm RM18 gitu.

Tom Yam RM4.50
Telor dadar RM1.20
Tembikai jus RM2.50
Teh O 80sen
Air Suam 20sen
Nasi Putih RM1.00

Itu harga kita kat Tok Li lah... :)

Kalau dia charge RM25 utk siakap jer... maybe sebab harga kos mentah siakap tu yg dia dpt mahal, or dia ada bil hospital nak kena bayar...

Cik Puan Mimi berkata...

murah la iza kalau RM26 tu.. memang berbaloi.. tapi kalau sekor sampai RM25, memang garu kepala la... hehehehe

heheh kelakar dengar ayat ilman tu, pandai dia cakap yer.. farhan dah tak duduk taska tu lagi, tapi harini dan esok dia tinggal kat taska tu sebab sekolah dia tutup seminggu masa CNY ni..

Zana S berkata...

Ngahahahaha...
mmg betol!! terasa gigil tgn nak kuar duit bayo.

disebabkan lama beno tak mkn kat luar, tak tau bape rega sekor siakap tiga rasa gituew.

mmg... masak kat rumah lagi puas hati wpon tak sesedap kedai. atleast tak la terasa melayang RM25 tuh.

hehe...

er... esok nak masak apo??? laki ku tak mkn ikan siakap. huhuhu...

jesnita_ns berkata...

tul tu kak..masak sendiri lagik sedap dan puas hati..

Azuan Shah berkata...

iza..bini aku mintak resepi ikan siakap ko tu....kongsi2 la.ko nak resepi yg binik aku masak hang pi www.dapurmama-anie.blogspot.com

Azuan Shah berkata...

iza..bini aku mintak resepi ikan siakap ko tu....kongsi2 la.ko nak resepi yg binik aku masak hang pi www.dapurmama-anie.blogspot.com