CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

24 September, 2008

Kad raya tanpa setem...


Myspace Picture Generator

18 September, 2008

Ilman

Menyebut nama sendiri dalam doa penerang hati...

"Rabbi, Zidni Ilman war zuqni fahman..."
video

10 September, 2008

Menahan nafsu..


Salam pertemuan untuk semua...Sedar tak sedar,sudah 10 hari kita menjalaninya.Alhamdulillah..Mudah2-an kita berjaya menamatkan dengan jayanya.
Raya masih jauh.Mood raya memang dah berbahang..Staff2 aku skng duk sebok menjual bermacam2 kuih..kerepek dan segala maknika makanan untuk hidangan raya nanti...

aku cuba menahan nafsu agar tidak 'terpedaya' dan 'tergoda' dengan berbelanja secara berlebihan.Baju raya Ilman juga tak semewah seperti thn2 lepas..Baju sedondon dengan babahnya dah siap.T-shirt kali ni xder.Pakaila yg ada dlm lemari tu ya..Codroy (betui ka eja ni)dah bli sebelum raya..Mase sale kat SOGO itu hari ingat adalah hati nak belikan Ilman,tp syg..tokleh nak jejal masuk.Packed sesangat..Baju Haris sepasang t-shirt dan sehelai bj kerja.cukupla ya Bang...aku lak..baju kurung 2 pasang dan jubah manik 1...ntah sempat ke tak raya ntah..aku ni,rase tak sabo nak pakai baju g melaram kat opis..hehehhee...

Kuih raya ku ntah berapa dah ku order..mana yg nak mkn sendiri (rumah kami), umah mak and my MIL..kenala beli serba sikit..takkan nk jinjing tgn kosong je balik umah..tak masuk bab duit raya...pasti bonus yg kami suami isteri dapat 'lesap' sekelip mata..barangnya tak nampak pong...

Time ke pasar ramadhan,Haris selalu mengingatkan aku agar berbelanja tak lebih RM10.cam rancangan TV lak..bli brg kat supermarket..tak lebih sekian..sekian..Pandai2la bajet utk dapatkan yg terbaik.

Sama jugak dgn bil letrik..skang kami dlm usaha pengurangan/penjimatan.Bln 8,bil kami RM20.95.. Kerja keras bg mengurangkan RM0.95 supaya bulih menikmati rebat yg kjaan bagi dlm Bajet 2009 nanti.Doakan ya..

all in all...bersedekah umpama pohon yg berbuah kan...Itulah manisnya bila dikenang...

04 September, 2008

Ulangtahun kelahiran babah



Swinging Heart Tag

02 September, 2008

Pantai Indah Seaview Resort






hehehee..selamat merdeka dan menyambut ramadhan yer,kawan2...
kami sekeluarga telah menyertai Wak Jua ke family day, Resource Center MITI pada 30 & 31 Ogos yang lalu.Best and having fun terutama bab main air..
Pantai Indah?Em..tak pernah dengar tempat tu.Perjalanan kami yg seringkali tersesat wp telah bertanya dgn penduduk tempatan,tak berhasil.Ini daerah Kuala Selangor,mungkin pekannya Jeram/Sg. Buloh aku tak pasti.
korang nikmati je gambo anak aku yg walopun menggigil,tetap juga tak nak naik ke darat.hish..mmg lupa daratan btoi,Ilman nih..