CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

04 Jun, 2008

Ketawa..terapi hidup!

Aku terbaca lawak ni tadi dalam salah satu blog berkenaan perkahwinan dengan seorang “programmer” . Menurut kata penulis,kita perlu fikir semasak-masaknya sebelum menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.



Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”


Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?


Suami : Bad command or filename.


Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!


Suami : Errorneous syntax. Abort?


isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?


Suami : Variable not found…


Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.


Suami : Sharing Violation. Access denied…


Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.


Suami : Too many parameters…


Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.


Suami : Data type mismatch.


Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.


Suami : It’s by Default.


Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?


Suami : File in use … Try later.


Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?


Suami : Unknown Virus.


abis....
nasib baik aku berkahwin dgn pegawai sistem maklumat not this type..alhamdulillah!!

4 komentar:

nasazfrog... berkata...

sabo jer lah kan.. mentang2 keje dlm dunia it,, isteri yang kena layan kan.... :)

cendawanintim berkata...

sama la kita...not this type..hiks

nasrul berkata...

aduh.. huhu.. kesian betul..

Ida berkata...

lawak lawak. semoga tak ada sapa dpt hubby cam gitu.