CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

28 Mei, 2008

Ragam Ilman..


video
video

26 Mei, 2008

Lawak buang masa..

Kawan2, ini cerita 3 sekawan iaitu KURA,ULAT dan KATAK.
Pada suatu hari, KURA membuat satu parti secara kecil-kecilan. Dia mengajak ULAT dan KATAK datang ke rumahnya untuk menyambut HARI MERDEKA di rumahnya. Maka,datanglah ULAT dan KATAK berpesta habis-habisan di rumah KURA. Satu jam kemudian, KURA bertanya kepada KATAK.
  • KURA:Hei, katak!Aku rasa ada sesuatu je yang takde lah.
  • KATAK:........patutlah, rokok dah habis lah!
  • KURA:Betul lah, apa kata kau pergi kejap beli rokok kat kedai depan tu.
  • KATAK:Ala....kaki aku sakit lah, dari tadi asyik melompat je. Kau suruh ulat lah pergi beli.
  • KURA:Bagus jugak idea kau tu.
  • ULAT:Aku malas lah nak pergi beli.
  • KURA:Ala...kau tolong lah pergi beli kejap. Kau pun nak hisap rokok jugak kan. Aku dengan katak dah bersetuju nak suruh kau pergi beli.Boleh lah.....
  • ULAT:Ok lah,aku pergi beli sekarang.

10 minit...30 minit...1 jam...berlalu, ULAT masih belum pulang lagi dari kedai. KURA dan KATAK berasa bimbang terhadap apa yang terjadi kepada ULAT. KURA dan KATAK kemudian keluar pergi mencari ULAT yang belum pulang lagi. Setibanya di pintu keluar,ULAT sudah pun berada di depan pintu. KURA pun berkata..

  • KURA:Hah,itu pun kau. Mana kau pergi dari tadi lagi belum balik?
  • KATAK:Hei,kau tau tak, kau buatkan kita berasa risau je.....Mulut aku dah naik kering ni.
  • KURA:Rokok yang aku suruh beli tu mana?
  • ULAT:Hek'eleh....Aku gerak pun belum lagi,tau!
  • KATAK:Habis, dari tadi sampai 1 jam kau buat apa?
  • ULAT:Kau nampak ni, dari tadi lagi aku BELUM HABIS lagi PAKAI KASUT !!!

21 Mei, 2008

7 cara nak nampak muda..besh kan?


Aku baru cuba praktikkan apa yg baru aku pelajari tadi...


  1. SET YOURSELF A WORRY LIMIT : stress is ageing tau! jadik, nak stop endless worrying, kita kna set a time to worry everyday ( contohnya 7.00- 7.25pm sahaja ). After that time, stop worrying for the day.

  2. LOVE YOURSELF : it encourages you to take more care of yourself & skin.

  3. INVEST IN BEAUTY : do buy something to reward yourself.or else buy cosmetics which everyone is talking about. alah, cam Diors Capture R60/80XP tu..

  4. HAVE REGULAR MASSAGES : can improve blood flow & calming too..syiokkk ooo!!!

  5. DRINK WATER AND EAT COLURFUL FRUITS : antioxcidants help ur body tight back.

  6. EXERCISE : to rejuvenate the minds and body.

  7. AVOID THE SUN & POLLUTED AIR

itulah sajer petuanya..sama2 lah kita mengamalkannya utk kebaikan bersama...

15 Mei, 2008

Life is anything- catatan semalam


9.30 am - argh..so tired!!
it's going to be a long day getting thru the mad rush of morning meetings (MKSP,MS ISO 9001:2000) is what i live for.Actually tomorrow, me and my husband want to be with my only son to celebrate his 3rd birthday.

2.30 pm - Time to get cracking
As is after lunch time heat wasn't enough, staring in front of the computer can be sooooo... stressful on the eyes too. But i really have to get started for the promote reading habit activities.
Got many things to do..aiyohhhh!!!
So, digging thru the started the handbag, i called my "minyak cap kapak" again. Its really great for me.
Now that i'm all set, it's back to the keyboard!!!

6.00 pm - Tick,tock,tick,tock
Looks like i'll be staying in a while longer to wrap things up..all the 'borang's, check list and other must be fill in. Oh my, there's still a ton of paperwork to do. Better get on with it through dulu kan???

8.00 pm - And so the day goes on
I'm finally back at home, feeling my anxious for my Auditan SIRIM QAS tomorrow. So, i thought of doing some light reading before heading to bed.
ehm,take shower will really wakes up my body..after finish it, i can't wait for a new day to begin...
HAPPY BIRTHDAY MY DEAR , MUHAMMAD ZIDNI ILMAN!!!


10 Mei, 2008

Aku di "tagged"

heheheee....

ini first time aku kna tagged oleh kengkawan bloggers... soklan dr http://ayurazak.blogspot.com/ a.k.a mama anis membuatkan diriku berkobar2 nak jawab walaupun lambat...harilah baru free sket, duduk duty kat circulation counter nak jawab..

story 7 things about myself
Ermm ape yang aku nak mulakan nie.. Entah macamane nak describe perihal diri sendiri.

1. Namaku Norhasliza Hj. Mohd Razali, ada juga yg memanggilku Liza, Idza & Along.Merupakan seorang pustakawan,ibu kepada seorang putera Muhammad Zidni Ilman dan isteri kepada seorang suami, Haris Ahmed Siam.
2. Lahir pada 4/8/1979 berbintang leo. Aummmm..
3. Amat,terlalu dan gemar sangat membaca.Biasalah,org duk kat library kan?
4. I always working on perfection of my professional skill, aspires me to come out from standard frameworks in these purposes.
5. Suka bercakap dan adakalanya suka mendengar.
6. Boleh campur dengan semua orang and average person. Not too good and not too bad.
7. Berminat untuk menceburi bidang perniagaan pada suatu hari nanti.hehee..nak buka kedai makan /buku tau...

Bagi memenuhi syarat-syarat yang dikenakan oleh Mama anis, Aku tag blogger berikut untuk menjawab persoalan seperti kalian yang sedia maklum.

Kepada yang kena tag. Jawab sekiranya anda mahu. Sekiranya sibuk dengan tugas-tugas abaikan sahaja. Minta maaf kerana anda orang yg istimewa, yang telah aku tag.

06 Mei, 2008

Jom ramai2..

tuan/puan,
sekiranya berminat untuk hadir ke bengkel ini yang dijangka diadakan 10 Mei 2008 ( Sabtu),jam 10.00 pagi - 1.00 ptg, sila daftarkan nama kepada Pn. Sofia 26871838, Pn. Ayu 26871850,kaunter KK 26871714/15 atau Cik Cherana 26871711.
Penyertaan adalah percuma dan makan tengahari disediakan oleh PNM.

04 Mei, 2008

Kerja luar di Gerik/Kuala Kangsar







02 Mei, 2008

Time is running out...

Before I was a Mom
I made and ate hot meals.
I had unstained clothing.
I had quiet conversations on the phone.

Before I was a Mom,
I slept as late as I wanted
And never worried about how late I got into bed.
I brushed my hair and my teeth everyday.

Before I was Mom
I cleaned my house each day.
I never tripped over toys or forgot words of lullabies.

Before I was a Mom
I didn't worry whether or not my plants were poisonous.
I never thought about immunizations.

Before I was a Mom
I had never been puked on..Pooped on...Spit on...Chewed on...Peed on...
Or pinched by tiny fingers

Before I was a Mom
I had complete control of My thoughts..My body...and my mind.
I slept all night.

Before I was a Mom
I never held down a screaming child
So that doctors could do tests
Or give shots.I
never looked into teary eyes and cried.
I never got gloriously happy over a simple grin.
I never sat up late hours at night watching a baby sleep.

Before I was a Mom
I never held a sleeping baby just because I didn't want to put it down.
I never felt my heart break into a million pieces
When I couldn't stop the hurt.
I never knew that something so small
Could affect my life so much.
I never knew that I could love someone so much.
I never knew I would love being a Mom.

Before I was a Mom
I didn't know the feeling of having my heart outside my body.
I didn't know how special it could feel to feed a hungry baby.
I didn't know that bond between a Mother and her child.
I didn't know that something so small
Could make me feel so important.

Before I was a Mom
I had never gotten up in the middle of the night every 10 minutes to make sure all was okay
I had never known the warmth..The joy...The love...The headtache...The wonder...
Or the satisfaction of being a Mom.

I didn't know I was capable of feeling so much before I was a Mom.